Одштампајте ову страницу
недеља, 17 фебруар 2013 23:02

Срба је на Косову све мање

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
rada trajkovic
КИМ Радио: За пет година од једнострано проглашене независности Косова Срби су “тихо нестајали, одлазили и све их је мање” , упозорава посланица Јединствене српске листе у Скупштини Косова Рада Трајковић.
 
Она је у изјави за КИМ радио казала да свих ових година постоје снажни притисци институција у Приштини.
 
“Срба на Косову је све мање, реалност је њихово тихо нестајење и одлазак. Имамо страховито организовану институционалну пресију која долази из Приштине и која нам дневно огорчава живот.”
 
Посланица Јединствене српске листе истиче да су се косовске институције погубиле између идеја “државе Косово и велике Албаније”.
 
“Косовске институције су се суштински погубиле између две ствари на којима раде да ли косовске државе или велике Албаније, а та се збуњеност може видети и по истакнутим застава поводом прославе. Можемо видети да су ту заставе Косова, Албаније и Америке на коју перфидно рачунају да ће их подржавати у тим пројектима.”
 
Тајковићева закључује да је албанизација Косова реалност, а да је идеја о “косоваризацији” потпуно напуштена.
Прочитано 3147 пута

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net