close

Sign In

close

Register

All fields are required(*).

Атанасије II Гавриловић, 1747—1752.

Извештај МТС-а о прекиду сигнала на КиМ

telekom_srbijaКорисници Мобилне телефоније Србије на територији централног Косова, косовског поморавља и Метохије, остали су рано јутрос без сигнала мобилне телефоније, након што су представници тамошњих власти уз заштиту полиције, без претходне најаве и образложења, демонтирали, уништили и запленили опрему на једанаест базних станица Телекома Србија на том подручју.
Како демонтиране базне станице представљају главна чворишта за дистрибуцију мобилног сигнала ка другим базним станицама, ван функције је додатних 14 базних станица. Сигнал Мобилне телефоније Србије тренутно је доступан за кориснике на северу Косова.
Према информацијама запослених Телекома Србија са терена, потпуно су уништене две базне станице у селима Гуштерица и Племетина, а заплењена је опрема са базних станица у Сушици, Бабином мосту, Ранилугу, Врбовцу, Новом брду И Рековцу. Такође, опрема је демонтирана и са три базне станице на подручју Пећи. Процена причињене штете биће утврђена у наредним данима.
Телеком Србија сматра да се ничим не може оправдати ускраћивање права на комуникацију како српском тако и албанском становништву на Косову и Метохији, као и насиље над имовином и позива надлежне институције да заштите интересе компаније и њених корисника.

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase