close

Sign In

close

Register

All fields are required(*).

Јосиф Рајачић, 1842—1861, од 1848. патријарх

Раде телефони у Косовском Поморављу

mtsСрби у Косовском Поморављу поново имају фиксну и мобилну телефонију. Телеком Србије поставио предајник уз административни прелаз код Прешева.

Око 25.000 Срба у Косовском Поморављу добило сигнал мобилне и фиксне телефоније, пошто је Телеком Србија поставио је предајник уз административни прелаз на брду Мучибаба код Прешева.

Начелник Косовско-поморавског округа Драган Николић рекао је да је сигналом покривено око 80 одсто те територије.

У Косовском Поморављу, без сигнала су и даље мање сеоске средине у општинама Косовска Каменица и Ново Брдо, а укупно око 60.000 Срба у централном и метохијском делу Покрајине.

Косовске влати су у петак и суботу, 23. и 24. априла онеспособиле 24 базне станице српских мобилних оператора на Косову и Метохији, па је без сигнала мобилне и фиксне телефоније остало 100.000 Срба.

Дозволе за онеспособљавање предајника и базних станица дала је косовска Регулаторна агенција за телекомуникације, тврдећи да је рад српских оператора нелегалан.

Из Министарства за Косово и Метхоију демантовали су ове тврдње, нагласивши да српски оператори дозволу за рад на Косову имају још од пре 1999. године, а да те дозволе нису лимитиране.

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase