Одштампајте ову страницу
петак, 25 октобар 2013 23:04

"Срби за Србе" сакупили 400000 евра помоћи за осам година постојања

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

srbizasrbe

Једина хуманитарна организација која на терену помаже Србе у свим отетим српским земљама.

СРБИ ЗА СРБЕ у бројним хуманитарним акцијама између осталих помажу и Србе на Косову и Метохији. 

Хуманитарна организација “Срби за Србе, од 2005. године помогла је преко 350 вишечланих угрожених породица Срба широм Балкана, под слоганом “Деца су наша будућност”.

У континуираној хуманитарној акцији, од оснивања до средине октобра ове године, сакупили су 400.000 евра, захваљујући донаторима и залагању чланова у огранцима који постоје у Србији, Републици Српској, Швајцарској, Аустрији и САД.

- До сада смо прикупили неопходна средства и обезбедили многим породицама сигуран кров над главом изградњом и доградњом десетина кућа. Поред тога, обезбеђена је велика помоћ у виду фрижидера, шпорета, замрзивача и другог основног покућства, изграђен је и опремљен велики број купатила, опремљене су дечје собе новим креветима, плакарима, столовима, компјутерима, играчкама и школским прибором – кажу у овој организацији.

“Срби за Србе” обезбедили су помоћ и сеоским породицама у виду трактора, пластеника, крава, оваца и коза како би својим радом стекли могућност да својој деци пруже пристојан живот. У овој организацији истичу да им је приоритет транспарентност у раду, па на свом званичном сајту и друштвеним мрежама свакодневно објављује листе донатора као и увид у тренутно стање на свим банковним рачунима.

- Организација “Срби за Србе” и убудуће наставља да ради на добробити угрожених српских породица широм Балкана, како би неопходна хуманитарна помоћ стигла до што већег броја деце – најављују из ове организације.

Прочитано 6341 пута

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net