Одштампајте ову страницу
недеља, 15 мај 2011 22:43

Борко Стефановић: Преговорима решити положај Срба

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
borko_stefШеф преговарачког тима Србије Борислав Стефановић изјавио је да српска влада у преговорима с Приштином жели да реши положај Срба на Косову и Метохији и да његова посета јужној покрајини није била маркетиншки потез.

"За нас ови преговори треба да реше положај Срба на Косову и Метохији. Приштинска страна нема других идеја и боји се сваког предлога. Очигледно је да њихова такозвана независност не функционише и поред подршке најјачих светских центара", рекао је Стефановић у интервјуу за дневни лист "Политика". 

Стефановић сматра да његова посета Приштини показује да Србија не подлеже провокацијама и да нема места где није спремна да оде и разговара ако ће то остварити њен интерес. 

Упитан да прокоментарише став опозиције у Скупштини Косова да је његова посета била маркетиншки потез и да је губитник Влада Косова, он је одговорио одрично. 

"Није маркетиншки потез, а губитници су сви они који мисле да могу да се боре против гравитације. Губе сви екстремисти и људи уских погледа. Губе они који мисле да ће камење решити било шта,", рекао је Стефановић и додао да је српска страна после посете Приштини добила подршку са свих страна.

Прочитано 4192 пута

Последње додато од kosmet.net