Одштампајте ову страницу
среда, 19 јануар 2011 13:20

Оптужени за проневеру више од милион евра

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
slavisa_petkovicКоха Диторе: Бивши министри и високи функционери Владе Косова српске националности на суђењу за проневеру новца изјаснили су се да су држављани Србије, иако живе и раде на Косову пише данас "Коха Диторе".
Немања Вујовић, заменик министра здравља у Влади Хашима Тачија, Славиша Петковић бивши министар за повратак и заједнице и Бранислав Грбић такође бивши министар, на питање суда Еулекса о њиховој националности нису прихватили независност Косова.
Поменути бивши функционери Владе Косова оптужени су заједно са још седам Албанаца за привредни криминал и проневеру више од милион евра. Оптужени су негирали наводе Еулекс тужилаштва.
Главни оптужени Славиша Петковић, бивши минисатар за повратак у Влади Косова, оптужен је да је новцем косовских пореских обвезника у износу од 95 хиљада еура изградио кућу у којој  данас живи. Он је такође оптужен да је новцем намењеним министарству реновирао ресторан под називом "Тропикана" у Чаглавици.
Косовски званичници и предузимачи послова се терете за седам кривичних дела које су починили током "изградње и поправке" кућа за повратнике.
Група оптужених оштетила је буџет Косова са више од милион евра потписивањем 209 фиктивних уговора за изградњу кућа за повратнике.
Бивши секретар Министарства за повратак и заједнице, а касније и министар овог министарства, Славиша Петковић (1966), бивши министар  министарства за повратак Грбић Бранислав (1957), који је такође пре него што је постао министар  био стални секретар Министарства за повратак и заједнице, шеф набавке у Министарства за повратак и заједнице Немања Вујовић (1980), тренутно заменик министра здравља, Мухамед Садик (1967) из Подујева - власник и директор грађевинске фирме "АРТ Пираци" и "Пројект групе", Ружди Пребреза ( 1969) из села Лебане - власник грађевинске фирме "Ера", Исмет Хасан (1954) из села Горње Лапаштица код Подујева - власник и директор грађевинског предузећа "Валон", Фидан Садику (1982) из Подујева - власник и директор грађевинске компаније "Ш.Т.Алфис", Садик Рифат (1954) из Подујева, Шемси Халити (1958) из Подујева -  власник фирме "Патриота", Хамити Бруно - власника и директора грађевинског предузећа "Дити",  Зенели Гани (1963) из села Сибовац код Подујева,  оптужени су за кривично дело проневере у вршењу службене дужности за које је предвиђена казна затвора у износу и до десет година, наводи се између осталог у данашњем броју листа "Коха Диторе".

Прочитано 4516 пута

Последње додато од kosmet.net