Одштампајте ову страницу
недеља, 02 децембар 2012 15:16

Скандалозно суђење Харадинају

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

rusijaРуско министарство спољних послова осудило је одлуку Хашког трибунала да ослободи Рамуша Харадинаја и процес против њега у том суду означило као скандалозан.Званична Москва је најавила да ће затражити прекид рада Хашког трибунала, у складу са раније усвојеном резулуциом Савета безбедности УН.

Процес против Харадинаја вођен је у скандалозним околностима, наводи се у саопштењу руског Министарства иностраних послова, уз напомену да су "први пут у историји међународног правосуђа сведоци на том суђењу подвргавани отвореном притиску и застрашивању, а често су и физички  елиминисани. Све се то обављало у атмосфери потпуног безакоња и попустљивости међународних представника на Косову.

"Руска Федерација је више пута указивала Савету безбедности УН на недопустиву ситуацију у вези са тим и другим процесима у Хашком трибуналу и захтевала одлучну акцију да би се изразила одговорност за погибију људи и осигурала ефикаснија заштита сведока на Косову. Нажалост, ти апели су блокирани, под изговором да нису сврсисходни и да представљају мешање у тобоже објективан рад трибунала у Хагу, истиче руско министарство.У сопштењу Руског министарства спољних послова се указује и да је ослабођајућа пресуда Харадинају у Хашком трибуналу, заједно са недавним ослобађењем двојице хравтских генерала Анте Готовине и Младена Маркача, "још један доказ двоструких арашина у раду тог суда, када се не кажњавају лица опутужена за преступе против човечности и ратне злочине.

"Руско министарство изражава незадовољство радом Хашког трибунала, уз напомену да "утврђени рок за рад тог органа (СБ УН) истиче и да је Русија одлучна у намери да се даља активност Трибунала окончна у року који је утврђен резолуцијом 1966 усвојеном у СБ УН 2010. године.

Прочитано 4150 пута Промењено недеља, 02 децембар 2012 15:17

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net

Сличне вести