Одштампајте ову страницу
четвртак, 10 фебруар 2011 22:58

Молотовљевим коктелима на Артемијеве монахе

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)
vladikaartemije5“Чули смо, у среду увече око 20 сати, да је нешто пукло у близини, али се нисмо уплашили. Тек  јутрос видели смо две боце са Молотовљевим коктелом. Она која се разбила била је испод аутомобила, а друга је остала неразбијена у дворишту поред куће“, испричао је за "Вести" јеромонах Евтимије, који је на црквеном суду СПЦ лишен свештеномонашког чина због подршке свом епископу Артемију.
У кући је, додаје он, "у моменту напада био и јерођакон Јаков".
“Након принудног умировљења владике Артемија, његовог протеривања са Косова и Метохије и такође неканоског рашчињења, мисију и даље вршимо као Епархија рашко-призренска, али у егзилу. Уочи Божића вратили смо се на север Космета. Дошли смо у Житковац у кућу коју нам је уступио један Србин, јер он живи у Младеновцу. Ми овде живимо по монашким правилима, вршимо редовна богослужења и народ нам долази“, прича Милентијевић.
Недавно их је, наставља он, рођак власника куће у којој двојица монаха живе, упозорио буду опрезни јер се спрема напад. "Није смео да каже ко прети осим да се, како је рекао, ради "о опасним криминалцима из Косовске Митровице".
"Уверили смо се да то нису празне претње и да је ово можда само упозорење за евентуално драстичније акције према свима онима који нису напустили свог епископа Артемија“, закључује Милентијевић.
Теодосије тужио Артемијеве следбенике?
Јеромонах Ксенофонт који је због подршке владици Артемију лишен монашког чина, јавио је  "Вестима" да групу монаха који бораве на Брезовици све учесталије саслушава КПС по налогу из полицијске дирекције у Приштини, као и да је Артемијевим следбеницима, речено да је против њих новопостављени епископ рашко-призренски Теодосије (Шибалић) " поднео кривичну пријаву" .
Прочитано 2880 пута

Последње додато од kosmet.net