Одштампајте ову страницу
четвртак, 29 април 2010 23:39

Пуцњава на македонској граници

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

pucnjavaОбрачун између шверцера оружја и македонске полиције близу граничног прелаза Блаце. Један од нападача рањен. Заплењени експлозив, минобацачи, аутоматске пушке, бомбе.

Македонска полиција сукобила се, током ноћи између среде и четвртка, са групом од десетак шверцера оружја недалеко од места Блаце на македонској граници, саопштила је македонска полиција.

У окршају, како тврде македонски извори, рањен је један од припадника за сада неидентификоване групе шверцера, који је, пребачен у болницу у Качанику, али му се после тога губи траг.

Инцидент се догодио када су припадници македонске полиције покушали да заплене већу количину оружја које је било ускладиштено у близини граничног прелаза Блаце. Македонски специјалци су, како наводе извори у Скопљу, имали прецизне информације где се налазе та четири скровишта.

После размене ватре, полиција је запленила већу количину оружја, између осталог ручне минобацаче, бомбе и аутоматске пушке, а непознате особе су побегле на Косово. Пронађени су и пластични експлозив, детонатори, али и телефон модификован за активирање бомби. Укупно, заплењено је наоружање довољно да се натоваре два камиона.

Истовремено, косовска полиција је саопштила да је у селу Беганце код Качаника запленила неколико пушака, пиштољ, муницију и неколико униформи.

Македонски извори, такође, наводе да је косовска полиција, после сукоба покушала да ухапси Приштевце Селмана Цурија и рањеног Авнија Рустемија, али су они упели да побегну.

Непосредно пре сукоба, у зони у којој се догодила пуцњава примећене су специјалне снаге и хеликоптери македонске полиције.

Прочитано 3492 пута

Последње додато од kosmet.net