Одштампајте ову страницу
среда, 19 септембар 2018 12:50

Крадљивци стоке у Новом Брду пустоше попут највеће епидемије сточних болести

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

kradja stoke

Ниједна епидемија сточних болести до сада није однела више крава него што су то учинили крадљивци стоке у Новом Брду. Бројни апели Срба из новобрдског краја да се стане на пут лоповској дружини која већ две деценије пустоши српска имања, нису уродили плодом.
Ноћас су лопови однели стеоне краве из штале породице Драгана Арсића у засеоку Сврачак, а изнели су их тако што су порушили зид на штали.
Драган је узоран домаћин који какаву-такву добит од пољопривреде користи да би на пут извео своју децу.
Због учесталих крађа многи Срби ноћу обилазе своје штале у нади да ће на тај начин одвратити зулумћаре од крађе. Претходне ноћи Драган није успео да сачува своју стоку. Лопови су му однели стеоне краве са којима је прехрањивао своју породицу.
КПС полиција ускоро би требала да добије нови орман у којем ће чувати документацију са увиђајима о крађи стоке, јер њихово нечињење даје ветар у леђа лоповима да наставе да пустоше српска имања у планинским селима Новог Брда.
Срби из околних новобрдских села окупили су се данас испред полицијске станице у Новом Брду да искажу незадовољство о раду полиције. Од стотине крађа крупне стоке, полиција није решила ниједан случај!

Све ово догађа се у јеку обећања да ће Срби на Косову и Метохији живети боље. 

Недавно је у Стражи украдена крава породици Дичић која живи у тешкој немаштини.

Молимо Вас да на друштвеним мрежама поделите апел за помоћ породици Дичић. Кликните ОВДЕ

Прочитано 4327 пута Промењено среда, 19 септембар 2018 13:28

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net

Сличне вести