Одштампајте ову страницу
уторак, 19 април 2016 10:08

Стоп српским личним картама са косовским адресама! Ускоро промене у споразуму о регистарскм ознакама?

Написао
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

zabranatablicalkТри године након потписивања "Бриселског споразума", на административним прелазима са Косовом и Метохијом забрањен је улазак Србима који имају путне исправе у чијим адресама пребивалишта су исписане  адресе на којима су живели до 1999. године, а које су издате у косовским испоставама МУП-а Србије у Нишу, Краљеву, Врању, Лесковцу, Београду...

Са друге стране опозиција владајућој партији у Србији приписује "намештаљку", којом би Вучић, интервенцијом код међународне заједнице, победио одлуку косовских власти о забрани српских личних докумената, како би добио симпатије гласача пред парламентарне изборе који се ове недеље одржавају у Србији, преноси "Радио КиМ".

Према незваничним информацијама, преговарачи су у Бриселу договорили нови споразум о регистарским ознакама, који још увек није објављен. Незванично, споразум подразумева промене које се тичу уласка возила са српским регистарским ознакама из Србије на Косово и Метохију и улазак возила са РКС ознакама у Србију. Споразумом је договорено да обе стране имају подједнак третман. Као решење које би било прихватљиво за обе стране је грчко-македонски модел који је примењен у међусобном спору двеју држава.
Тренутно у Србију са Коова и Метохије улазе возила са регистарским ознакама КС уз плаћање додатне годишње полисе осигурања, док су  за возила са РКС ознакама потребне пробне таблице које имају ограничени рок трајања. Са друге стране, из Србије на Косово и Метохију улазе сва возила уз важећу полису осигурања, без икаквих додатних дажбина.
У случају да споразум који је у најави не буде спроведен, косовске власти ће највероватније увести реципрочне мере за возила са српским таблицама, тј. додељивање пробних регистарских ознака приликом уласка на Косово и Метохију.
Договором између Македоније и Грчке, на македонским регистарским ознакама на којима су јасно истакнути симболи македонске државе "МК", Грци прекривају налепницама "БЈРМ" (Бивша Југословенска Република Македонија).

Прочитано 4789 пута Промењено уторак, 19 април 2016 10:38

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...
(Патријарх Павле)

kosmet.net

Последње додато од kosmet.net

Сличне вести