Срби за Србе-СМС на 7763
Вести
ДУХОВНИ НЕИМАР КОСОВСКОГ ПОМОРАВЉА - четвртак, 22 август 2019 21:53
Дичићи из Страже ће добити нову кућу! - недеља, 16 децембар 2018 23:04
четвртак, 04 март 2010 20:13

Не вређајте народ који гледа РТС

artemijeatanasijeНа РТС1 у емисији Упитник гостовао је Иринеј епископ бачки где је уз тимску подршку својих сабораца Живојина Ракочевића и Оливера Ивановића, наставио прљаву пропаганду против лика и дела епископа Артемија и његовог монаштва и свештенства који се противе неканонској одлуци Светог Синода.

Емисија је почела изјавом Еп.Артемија, где каже да се : „са одлуком Синода не слаже, али је прихвата“. Где је такође, позвао оне који га воле и поштују да следе његов пример. Што је многима у овом тренутку немогуће. Јер истина мора да изађе на видело.
Између осталог у емисији Упитник, Иринеј Буловић се из петних жила напињао и трудио да на сваки могући начин отклони сумњу јавности, да иза ових збивања у ЕРПиКМ стоји Борис Тадић са својим марионетама из врха СПЦ. Никада се раније није видело да великодостојници СПЦ јавно оспоравају мишљење јавности као што је то био случај прексиноћ уживо на РТС1.

Могли смо прексиноћ да чујемо како Иринеј воли Еп.Артемија. Како се РИГИДНИ Живојин губи у склопу својих реченица, или није могао да запамти оно што му је Иринеј издиктирао пре емисије. А такође смо чули и једну нову лаж, а то је да Оливер Ивановић поштује мантију, и то ни мање ни више него мантију Еп. Артемија, за коју каже да му је била препрека да аргументовано оспорава „политичке“ ставове преосвеђеног епископа рашко-призренског Артемија. Поштовање Оливера Ивановића према мантији је вероватно почело када су се прексиноћ у студију РТС-а камере укључиле, а када су се камере искључиле схватио је да већ дуго времена поштује мантију и решио је да престане са толиким поштовањем мантије, како не би у себи створио навику, а затим и развио зависност поштовања мантије па после морао да иде у Духовно Рехабилитациони Центар на „скидање“ лопатом. О ригидном Ракочевићу и великом поштоваоцу мантије Еп.Артемија не треба много говорити пошто су они прексиноћ, кроз причу о Еп.Артемију, рекли доста о себи.

Иринеј Буловић је у низу неистина које је изрекао на РТС1, чији програм иначе гледају и деца, па су и дечица могла да науче од Иринеја, епископа СПЦ да говоре лажи, изречена је и лаж о неопходности увођења Администратора у ЕРПиКМ. Наводно када је Еп. Артемије за Архијерејског заменика поставио Високопреподобног АРХИМАНДРИТА Симеона Виловског, Синод је схватио да нема куд него да мора да реагује и пошаље Атанасија да растури све по епархији, не би ли довео Артемија у ред. Како је ово лепа прича за јавност! Како многотрпељиви Синод, тачније Григорије и Иринеј много воле Еп. Артемија али га је Симеон покварио и окренуо га против Цркве! Наравно, то није било једино решење. Ако већ Синод није хтео да прихвати одлуку Еп. Артемија о постављењу Симеона за Архијерејског заменика, могао је, као што је то и раније НЕЛЕГАЛНО радио да поништи одлуку о постављењу Симеона за Архијерејског заменика. Још нам је у свежем памћењеу  како је Синод поништио одлуке Еп.Артемија, када је казнио непослушне дечанске монахе! Значи постојало је још начина да се превазиђе криза али је ипак одлучено да се криза не превазиђе већ да се ПРОДУБИ.

Прексиноћ смо могли да видимо да Иринеј ипак прати збивања на територији КиМ, јер он зна да тамо постоји и НАТО војска-КФОР. Такође, он зна и да КФОР чува поједине манастире на КиМ. Али Иринеј није хтео нити је смео да нам објасни због чега је, иако је КФОР већ присутан у манастиру Грачаници, Андреј Сајц, дечански монах, инсистирао код војника КФОР-а да морају да доведу појачање и употребе силу и све да учине како свештеници, монаси и народ који су стајали изван капије манастира не би ушли у манастир Грачаницу и узели благослов од свога духовника. То нам није објаснио ни ригидни Живојин ни многопоштовани мантијаш Ивановић. Нисмо добили објашњење ни због чега је Атансије, са дечанским монасима провалио у просторије епископије?! Због чега је владики Артемију искључена телефонска линија која долази од централе у просторији где су дечанци провалили, променили браву и где увек стражари по један дечански монах?! Због чега владики Артемију није дозвољено да као што је то радио, у својству духовника, обилази манастире и исповеда братију, него братија мора да одлази на исповест код Еп. Артемија у Грачаницу?! На ова и још многа питања која муче српску јавност нико није дао одговро. Али зато Иринеј није пропустио да прозове ФАНАТИЗОВАНЕ, не помињући о којим ФАНАТИЗОВАНИМ структурама се ради. Само је поменуо да су ФАНАТИЗОВАНИ дошли из Рашке. По нашем сазнању Атанасије и Теодосије нису дошли из Рашке, јер они су једино ФАНАТИЗОВАНО што тренутно обитава на КиМ. Атанасије је Хеликоптером српске полиције слетео у Грачаницу (не у манастир), а Теодосије је преко административног прелаза Мердаре стигао у Грачаницу, одмах после Атанасија.

Свакако, било је занимљиво гледати Иринејеву искреност „до бруталности“ када је прво извређао Симеона и просуо лажи о томе како су угледни Игумани (Стефан из Зочишта је једини који хоће да иде из ЕРПиКМ и то у манастир Сићево у Нишкој епархији) желели да узму канонски отпуст из ЕРПиКМ, због тога што не желе да буду послушни Симеону Виловском, што узгред да поменемо нико и није тражио од њих, а желе да буду послушни владики Артемију. Потом Иринеј као да заборавља да је пре само пар секунди извређао Симеона и оклеветао га, изјављује да нико није крив „док се кривица не докаже укључујући ту и Симеона Виловског“.

Неколико пута током емисије Упитник прексиноћ, Иринеј је похвалио рад Администратора Атанасија и његово свакодневно вршљање по епархији, предочавајући нам да је то „права пастирска делатност“. Ако су; бука, спрдња, драње, малтретирање, неуравнотежено понашање „права пастирска делатност“, онда би против Иринеја Буловића морао да се покрене канонски поступак , јер проповеда оно што канони најстрожије забрањују.

Велику наду цела Српска јавност и верни народ има у СА САБОР СПЦ и верујемо да ће се на предстојећем Сабору напокон окончати ова маратонска ноћна мора која је прекрила ЕРПиКМ, те да ће се починиоци гнусних лажи и клевета позвати на одговорности, а праведници оставити на миру да живе.

Инфо служба епархије рашко-призренске и косовско-метохијске у време заточеништва епископа Артемија

Прочитано 2620 пута Промењено недеља, 13 јануар 2013 19:22

Напишите Ваш коментар на ову вест

Газиместан 2012. године

 

patrijarh

Мудрости патријарха Павла

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...

Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...

Злочини над Србима на Косову и Метохији

Крвава жетва 1999. у Старом Грацку

 

23. јула 1999. године у Старом Грацку код Липљана на њиви зверски је убијено четрнаест

Више

Крематоријум за Србе - Клечка

 

Село Клечка , 27. август 1998.

Српска полиција открила је кремациону пећ у фабрици

Више

Убиство шесторо српских младића у кафићу ''Панда'' у Пећи

Светислав, Зоран, Драган, Вукота и два Ивана недужно гледају са читуља, Пећ се претворила у град
Више

Страдање фамилије Костић из Ретимља

Породицу Костић из Ретимља код Ораховца називају најтрагичнијом породицом на Косову. Најпре је
Више

Отац Харитон Лукић

Медју бројним зртвама Косовско-метохијске трагедије су монаси Манастира Светих Архангела, Отац
Више

Злочини гњиланске групе

Против 17  чланова озлоглашене банде, Тужилаштво за ратне злочине Србије крајем  јуна је
Више

Злочин у Гораждевцу

13. августа 2003. године у Гораждевцу убијена су српска деца. Многи међународни званичници

Више

17. март 2004. - ПОГРОМ

СРБИ УБИЈЕНИ У МАРТОВСКОМ ПОГРОМУ 2004. ГОДИНЕ

  • СПАСОЈЕВИЋ БОРИВОЈЕ (1941) из Косовске Митровице,
Више

Напад на аутобусе код Подујева

16. фебруара 2001. године извршен је терористички напад  на аутобусима Ниш Експреса у Ливадицама

Више

Убиства у Церници

01.09.2003. године

Миломир Савић, рањен у нападу у Церници, подлегао повредама

Новица

Више

Списак убијених Срба

  • СПИСАК УБИЈЕНИХ СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ОД ДОЛАСКА КФОРА 1999. ГОДИНЕ

Овај списак

Више

Списак киднапованих Срба

Овај списак није комплетан (ако знате имена убијених Срба који се не налазе на овом списку

Више

Распеће Ђорђа Мартиновића

 

“Шиптарски терористи набили га на колац пpвoг маја1985г. 
Истина скривана пeтнaecт година.

Више

ПРАВОСЛАВНИ ХРАМОВИ УНИШТЕНИ ОД ДОЛАСКА КФОРА И УНМИКA

На списку се налази 140 уништених православних објеката на Косову и Метохији од 1999.
Више

Обећања политичара

Део Вулинових (не)испуњених

јануар 2013. - Немојмо да уносимо немир међу Србе на

Више...

Остају српске институције на

Србија не сме да дозволи да Срби на Косову и Метохији
Више...

Нећу се смирити док Косово и

БЕОГРАД, 21. фебруара 2008. 
Николић је, говорећи
Више...

Како је нестао акциони план?

Од 17. фебруара ове године, када су косовскe институције

Више...

Никада нећемо признати

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић поновио је

Више...

Никада нећемо признати Косово

07. јануар 2012 - Председник Србије Борис Тадић

Више...

gorazdevac zlocin

sporazum o reg preds

1244

djordje martinovic

 

 

Будите у конткту са нама

www.kosmet.net YOUTUBE канал

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %