Срби за Србе-СМС на 7763
Вести
ДУХОВНИ НЕИМАР КОСОВСКОГ ПОМОРАВЉА - четвртак, 22 август 2019 21:53
Дичићи из Страже ће добити нову кућу! - недеља, 16 децембар 2018 23:04
недеља, 24 јануар 2010 17:06

Влада лоша до ''зла бога'', опозиција још гора!

zastavasrbijeАутор: Душан Нонковић-уредник Гласа Дијаспоре

Зашто баш сад овако тврда критика кад су видљиви резултати рада владе крунисаних укидањем виза у чему је и опозиција "кумовала" омогућујући не само својом пасивношћу овај развој, назовимо га успех владе Србије!?

Одговор би, скраћено речено, био; па зато што се овим развојем ситуације, ништа не постиже што би водило ка суверенитету државе Србије без којег не може бити благостања држављанима Србије. Ово није ништа друго до цементирање ове исте  досадашње ситуације, остати уцењив и даље од Европе. Укидање виза ће се искористити као пропагандна муниција да би се путем ове лажне наде искористила еуфорија и покупили гласови бирача уколико дође до нових избора. Бираће народ шарене лаже не слутећи да ће стим само продужити мандат овој влади да и даље влада као и до сада што значи да ће и народу бити исто као и до сада. А народу ће бити исто као и до сада јер проблеме животног стандарда не решава улазак у Европу већ то решава само суверенитет Србије и рад у свом интересу по собственим потребама а не по налозима ЕУ тутора. На дан пада визног режима јавља немачки радио и телевизија; Срби су кренули масовно ка ЕУ да си испуне ускраћену жељу. Ја бих рекао, кренуше главом без обзира. Велики део се нада да ће доћи до посла (којег му је дужна собствена влада обезбедити а не обезбеђује) а само мали део ће то моћ остварити и то у ресторанима својих рођака, али само под условом да докажу властима, рецимо у Немачкој, да нема нити једног беспосленог немачког државлјанина који би тај посао могао радити. Већини ће повратак за Србију после излета у Европу доћи као буђење из бунила неког ружног сна. За еуфоричну наду би било евентуално смисла само онда кад би Европска Унија иступила са неком врстом маршаловог плана за спасење Србије као што је то Америка учинила односно помогла Немачку после другог светског рата. Јиш већи разлог за еуфорију би било кад би та Европа исплатила репарацију за учињену штету кроз бомбардовање без објављивања рата кршећи сва међународна права и резолуције! Од тога међутим нема ни трага ни гласа! Прво да кренемо по реду како се неби добио утисак да је то само гунђаље незадовољног, вечитог бунтовника који гунђа без разлога и покрића. Подписивањем Лисабонског уговора се омогућује заснивање Европске владе а то фактично значи да се државе Европске Уније своде на ниво република па су као такве подређене тој европској влади. Па и да се бира та влада ЕУ демократским путем, вољом народа, мале државе по броју становника не би имате никаквог утицаја. Свака држава ће бити заступљена у Европском парламенту сразмерно броју својих становника. Већа држава ће имати више посланика па ће при сваком одлучивању у ЕУ парламенту одлучивати бројно велике земље  са мајоритетом својих посланика у своју корист. То значи да ће се мале државе и државице морати задовољити улогом петог односно резервног точка на колима званим Европа јер ће те велике земље у првом реду уз помоћ својег посланичког мајоритета у парламенту доносити одлуке и законе који у првом реду заступају интересе тих земалја.

Србија ће се морати задоволјити са одредбама које ће морати испуњавати као и до сада са циљем да служи потребама великих у тој унији, углавном као лиферант почев од пољопривредних производа преко природних резерви па преко одлива мозгова све до стављања војника на располагање за војне походе попут онога у Ираку, Авганистану итд. Србија ће доћи у ситуацију сличну оној у којој је била за време османског царства. И тада су извесне особе живеле у благостању и луксузу служећи турске моћнике. Многе су се потурчивале због пропаганде и привилегија па и поред тога не оста ништа од просперитета гледано на дуге стазе до тешког бремена датог у наслеђе, због којег се столећима проливала и пролива крв.

Досадашње искуство придошлих држава и државица у ЕУ показује да је разлика у животном стандарду остала иста па се у много чему и више погоршала него поправила. Пољаци су попунили, такорећи, последња места које нико није хтео од држављана богатије средње Европе. Од тешког, погрбљеног рада у пољопривреди до неге старих и непокретних и то са тако ситном сатницом да се влада Немачке размишља како да их забрани! Али, то само размишља јер би се то могло схватити као активно мешање у аутономију привредног система који је заснован на слободи тржишта односно послодавца и послопримаоца где понуда и потражња одређује цену. То би се косило са принципијама слободног привређивања на чему је заснован целокупни друштвени систем.

Стране дипломе нису признате. Лично ми је познат случај где је лекар са Кавказа радио као чистачица у јавном заходу велике робне куће. Ових дана јавља Немачка телевизија да су Бугари преплавили Немачку попуњавајући и последњу немогућу могућност својим радом - продавајући себе кроз проституцију. И то би држава да забрани, али не због неморала већ зато што не може контролисати промет како би убирала порез!

У оваквој ситуацији неће много вредети ни укидање виза, напротив, кроз пропаганду са слоганом, "и Косово и Европа“ или „Европи нема алтернативе", донеће Србија само до нових зависности од те Европе која ће диктирати услове и уцене као и до сада. А Америка ће као и до сада хватати змије туђим рукама па ће Србија због одрицања њене владе од суверенитета изгубити Косово а вероватно и Војводину и Санџак а да ће за ту трампу добивати само наду у боље сутра, илузије и "чекове"(обећања) без покрћа. Европа ће извршавати и даље све по логици уцењивања јер је и сама подлегла уценама стом разликом да су у њој већи играчи а стим и већим привилегијама.

Немачка је важнији играч од Србије па јој народ и донекле профитира од тога скромним благостањем али то само дотле док је део НАТО и само дотле док игра онако како јој Америка свира. Музика ће јој бити све грубља сто бивају резерве нафте и гаса све мање. Све је у знаку припрема за последњу битку у којој ће Руски гас и нафта бити главни циљ запада за који ће морати и Србија Европи дати свој допринос у храни, војци и у ономе што јој Европа буде диктирала!

Да би се Србија у потпуности ухватила у то коло, иситни ће ЕУ Србију разноразним уценама до безначајне величине по питању суверенитета односно сувереног одлучивања. Политиком у којој Европа нема алтернативе доводи се народ у заблуду, уместо у просперитет и достојанство у понизног извршиоца свих захтева и то брз поговора.

Европа седи на дужем делу клацкалице, "и Европа и Косово" па нас подигне у ваздух и спусти на земљу кад јој је воља а поседује и дужи штап па ће сигурно знати како да потера Србију у своје коло  ако се народ на време не тргне и изабере саби владу од својих интереса. А кад уђе Србија у њен тор она ће јој бити касно и прекасно. И Косово и Европа онако како то г.Тадић пропагира је прича без покрића за ултра наивне.

Па кад та наша влада није приволела ту хваљену Европу да се озбиљно прихвати истраге о злочинима над држављанима Србије, о побијеним, масакрираним и киднапованим, кад ћути о најодвратнијим злочинима као што су то киднаповање држављана Србије да би им се одузимали органи у сврху продаје и финанцирања сецесије Кисова при чему су ти недужни људи служили као лагери, складиште, својих органа све до последњег својег даха онда се ту не може говорити о доброј влади Србије нити о искреним и добронамерним намерама Европе.

По мојем личном мишљењу, ова влада Србије не само да није добра већ је у бити своје политике више него лоша! Дали би влада Србије била исто оволико нема, глува, незаинтересована по питању трговине људским органима кад би била у питању Тадићева деца или Соланина уколико их има!? Или Клинтонова ћерка!?

Несхватљиво је да наша влада и не покушава да аргументативно разоткрије светској јавности, зашто и због чега се протеране мањине са Косова не враћају на Косово! Непобитни су докази да су све мањине а не само Срби, протеране са Косова од такозваних Албанаца! Исто је тако непобитна чињеница да се ниједна од тих мањина не намерава вратити ни по којој цени на Косово под окриље ове самозване сецесионистичке владе инсталиране од Америке.

Зашто влада Србије не користи тај непобитни аргумент да докаже свету да нису Срби ти због којих су све мањине са Косова побегле и да нису ти због којих се не намеравају те несрпске етничке групе ни по цену живота вратити већ да су то управо Амерички миљеници које је за терор наградила и државом кроз отимачину српске територије. Влада Србије би могла са лакоћом доказати да нису Срби ти од којих сви беже већ напротив да су то Амерички миљеници које је за терор и насиље још и наградила државом како би несметано изградила своју базу и то највећу у Европи.

Зашто се овако одједном жури Европи да приступи Србија њеној унији!? Судећи по догађајима последњих недеља и овог експресног излажења Европе Српској влади у сусрет сигурно је томе и разлог то што ће светска криза тек идуће године достићи свој врхунац који би могао бити од судбоносног утицаја на привредну ситуацију и то поготово водећих индустријских држава Европе па би могла убрзо десити да та Европа изгуби на атрактивности за улазак у њу. То може поготово бити случај ако се установи идуће године да још увек није преброђена криза. Поновна најава да ће криза бити преброђена тек у наредним годинама, водила би ка распаду Европе и то прије него што је у подпуности формирана односно настала. Други разлог изласка Европе влади Србије у сусрет би био, да је влада Србије толико пољуљана у њеним темељима па на тај начин покушава Европа да устоличи владу која је толико проевропска да јој мора помоћи јер би у супротном штетила својим интересима.

А зашто је опозиција још гора од владе и ако није на власти односно у влади! Није то само због неверног Томе који је изневерио своју странку, кума па и самог себе већ што је уместо објективне анализе и конструктивне критике похвалио Тадићеву политику која по мом мишљењу води Србију у пропаст. Уједно је с тим угасио и последњу наду да би на месту владе, својим долажењем на власт било ишта на боље променио у држави Србији.

То је утолико кобно по Србију јер је с тим сатрао и оно мало наде што је тињало у народу па се разочарани неће ни појавити на изборима и стим препустити своју судбину својим противницима, политичким и душевним непријатељима. Опозиција све то зна па и поред тога није ништа ефикасно предузела како би народу разоткрила и тамну страну медаље садашње владе Србије. Поставља се питање, зашто је опозиција тако успешно прећутила грешке владе Србије, можда боље речено, зашто је шапатом прелазила преко грешака владе и поред тога што јој је дужност да владу назире и где је потребно безрезервно критикује или у најмању руку речено, није се довољно гласно побринула да упозна народ куд га води ова влада давањем кључева своје куће и имања са надом ил шареном лажом, да ће народ бити ситији ако преда све што има туђину, душману народа Србије. Опозиција је по мојем мишљењу гора од владе јер није вршила у довољној мери оно због чега је добила мандат наиме да владу надзире, конструктивно критикује по свим "мердинајима" јер без критике и само критике нема напредка нити просперитета. Само кад опозиција тотално подбаци може свака врсте владе владати земљом. Фацит, опозиција је увек лошија од владе јер би иначе владала а поготово неби вечно јалово опонирала. Успешним и јаким владама је потребна јака опозиција јер иначе нема општег напредка.

Само онда кад је опозиција лоша може да ради влада шта јој је воља. Гледати испод скута да се кроз невољу народа дође до промена сигурно није добронамерни а још мање часни акт. Права опозиција која ради у интересу свог народа не чека из потаје да се народ окупа у собственој крви па да та опозиција као јадина преостала алтернатива дође на власт. Сад и "једну реч" о мени, зашто се оволико мешам у судбину Србије и народа који живи у њој!? Одговор: Неко мора да ради овај посао опозиције кад га већ не раде они које је народ задужио за то, који седе у парламенту Србије па и поред тога што су од народа Србије задужени да надзиру и контролишу па по потреби и довољно гласно и јасно критикују владу. Други разлог је небрига о дијаспори како владе тако и опозиције како би се политички активне особе дијаспоре укључиле у политички живот Србије је толико неодговорна и поред чињенице да у расејању живи малтене половина држављана Србије.

Изгледа да их неко из дијаспоре мора "лупити по цеваници" како би се пробудили и приметили да уопште постојимо. Из личног искуства могу рећи да ме нико, од лидера или представника странака како владе тако и опозиције, није контактирао а камоли за неки савет приупитао. Али како би то и чинили кад имају своје саветнике у Америчком конзулату. Кад их већ не брине народ ван граница Србије који доносе милијарде Србији зашто би их онда интересовао народ у Србији!? Да се разумемо, нико није против уласка Србије у Европску Унију већ против условљавања и начина на који се то ради. За улазак србије у Европу нико није против али против губљења суверенитета и сњим повезане неутралности по цену разпарчавања њених територија имају сви или прецизније речено, већински део народа Србије. Медијска изрека; и косово и Европа је наивна илузија, Европа нема алтернативу је фатална Грешка због које би влада морала поднети оставку! Овако кратковидна политика не може бити од дугорочног интереса Србији.Стабилност Европе је заснована на извесном животном стандарду њених држављана. Југославија је била заснована поред скромног животног стандарда својих грађана и на идеологији братства јединства. Кад је пукла социјална база односно тај скромни животни стандард, знамо како се то завршило.

Свако може на основу тога закључити шта ће бити са Европом уколико светска криза уздрма темелје њених грађана који подчивају искључиво на материјалној основи односно животном стандарду! Кад се узме све то у обзир онда је једини прави пут Србије да све учини како би била независна од Европе а то може ако очува и изгради свој суверенитет који би омогућио висок животни стандард држављанима Србије. Судећи по ресурсима којима располаже Србија по глави својег становника морао би јој држављанин живети барем просечним животним стандардом од сваког европејца. Срамота је кад богатији проси да га сиромашнији помогне као што то чини актуелна влада Србије. Све што би требали тражити од Европе то је само оно што нам дугује односно да плати репарацију за учињену штету.

Све остало ћемо сами средити у својој кући по својој волји. Мотиви Србије су били да очува територијалну целовитост, мотиви Америке и Европе су били и остали ширење глобализације по сваку цену, подчињавањем суверених држава како би радиле по налогу из Вашингтона. За њихове мотиве и ратне походе без објаве рата кршећи при томе сва међународна права не може Србија бити крива нити сносити одговорност због последица њихових мотива. Без мотива нема злочина! Мотив Србије је био и остао да сачува своју државну целовитост. Мотив Изетбеговића је био да оснује прву муслиманску државу на територији Европе, мотив Туђмана је био оснивање независне Хрватске а мотив Америке је био и остао ширење глобализације по сваку цену. Немачка је опет имала додатно свој специјални мотив да продајом оружја Источне Немачке, тада шесте армије света по наоружању,  којег је добила у мираз после пада Берлинског зида да финацира том продајом оружја, своје уједињење. Још једном, Србија не може бити крива због последица њихових мотива.

Прочитано 3216 пута Промењено недеља, 13 јануар 2013 19:22

Напишите Ваш коментар на ову вест

Газиместан 2012. године

 

patrijarh

Мудрости патријарха Павла

Верујући у Господа остварујемо смисао живота...

Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству...

Злочини над Србима на Косову и Метохији

Крвава жетва 1999. у Старом Грацку

 

23. јула 1999. године у Старом Грацку код Липљана на њиви зверски је убијено четрнаест

Више

Крематоријум за Србе - Клечка

 

Село Клечка , 27. август 1998.

Српска полиција открила је кремациону пећ у фабрици

Више

Убиство шесторо српских младића у кафићу ''Панда'' у Пећи

Светислав, Зоран, Драган, Вукота и два Ивана недужно гледају са читуља, Пећ се претворила у град
Више

Страдање фамилије Костић из Ретимља

Породицу Костић из Ретимља код Ораховца називају најтрагичнијом породицом на Косову. Најпре је
Више

Отац Харитон Лукић

Медју бројним зртвама Косовско-метохијске трагедије су монаси Манастира Светих Архангела, Отац
Више

Злочини гњиланске групе

Против 17  чланова озлоглашене банде, Тужилаштво за ратне злочине Србије крајем  јуна је
Више

Злочин у Гораждевцу

13. августа 2003. године у Гораждевцу убијена су српска деца. Многи међународни званичници

Више

17. март 2004. - ПОГРОМ

СРБИ УБИЈЕНИ У МАРТОВСКОМ ПОГРОМУ 2004. ГОДИНЕ

  • СПАСОЈЕВИЋ БОРИВОЈЕ (1941) из Косовске Митровице,
Више

Напад на аутобусе код Подујева

16. фебруара 2001. године извршен је терористички напад  на аутобусима Ниш Експреса у Ливадицама

Више

Убиства у Церници

01.09.2003. године

Миломир Савић, рањен у нападу у Церници, подлегао повредама

Новица

Више

Списак убијених Срба

  • СПИСАК УБИЈЕНИХ СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ОД ДОЛАСКА КФОРА 1999. ГОДИНЕ

Овај списак

Више

Списак киднапованих Срба

Овај списак није комплетан (ако знате имена убијених Срба који се не налазе на овом списку

Више

Распеће Ђорђа Мартиновића

 

“Шиптарски терористи набили га на колац пpвoг маја1985г. 
Истина скривана пeтнaecт година.

Више

ПРАВОСЛАВНИ ХРАМОВИ УНИШТЕНИ ОД ДОЛАСКА КФОРА И УНМИКA

На списку се налази 140 уништених православних објеката на Косову и Метохији од 1999.
Више

Обећања политичара

Део Вулинових (не)испуњених

јануар 2013. - Немојмо да уносимо немир међу Србе на

Више...

Остају српске институције на

Србија не сме да дозволи да Срби на Косову и Метохији
Више...

Нећу се смирити док Косово и

БЕОГРАД, 21. фебруара 2008. 
Николић је, говорећи
Више...

Како је нестао акциони план?

Од 17. фебруара ове године, када су косовскe институције

Више...

Никада нећемо признати

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић поновио је

Више...

Никада нећемо признати Косово

07. јануар 2012 - Председник Србије Борис Тадић

Више...

gorazdevac zlocin

sporazum o reg preds

1244

djordje martinovic

 

 

Будите у конткту са нама

www.kosmet.net YOUTUBE канал

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %